МВС розпочинає проєкт із відеофіксації злочинів загарбників

МВС розпочинає проєкт із відеофіксації злочинів загарбників

Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ розпочинає проєкт із відеофіксації всіх фактів злочинів загарбників.

Про це радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко поінформував під час брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

Він наголосив, що російські військовослужбовці скоїли багато злочинів проти людяності та проти конкретних українців. Йдеться про зруйновану інфраструктуру, руйнування шкіл та медзакладів, про те, що рф наносить по містах та селищах удари «Градами», про те, що загарбники знищують державне і комунальне майно.

«Нацполіція і структури МВС фіксують усі випадки вбивств, грабежів та мародерства з боку російських окупантів. Дуже важливо для майбутніх судів – як міжнародних, так і українських, - повністю фіксувати усі злочини, які були скоєні проти України. Для цього ми починаємо проєкт по відеофіксації всіх фактів злочинів», - поінформував радник глави МВС.

За його словами, для цього буде необхідно кожному, хто виїхав із захопленої території, який був підданий тим чи іншим злочинним діям з боку російських солдатів, офіцерів, найманців, надати покази, які будуть фіксуватися на аудіо та на відео, для того, щоб була сформована база даних про всі злочини росіян в Україні.

Як приклад він навів ситуацію із виїздом людей із Маріуполя.

«Десятки тисяч людей, ми будемо запрошувати у той час, коли людині зручно, або коли сама людина вважає за потрібне, щоб вона повідомила, що їй відомо. Що, наприклад, такого-то числа у Маріуполі російськими окупантами буда нанесена шкода, наприклад, розбомблено її будинок, або танк вистрелив у її квартиру тощо. Щоб усі ці факти фіксувалися, і потім ми будемо шукати інших очевидців, можливо, відеозаписи, порівнювати це з перехопленими повідомленнями у телефонних зв’язках окупантів, і таким чином, виходити на тих, хто можливо, був причетний», - уточнив Геращенко.

Радник глави МВС зазначив, що у МВС прагнуть, щоб уже наразі були зафіксовані повністю на відео усі факти того, що було розбомблено, знищено, хто був обкрадений загарбниками тощо.

«Бо наприкінці ми будемо виставляти величезний рахунок до рф за злочини, які були скоєні проти України»,- заявив Геращенко.

Він також закликав тих українців, які перебували на захоплених територіях, і щодо яких скоєно злочини, звертатися до найближчого відділення поліції.

«Наразі щодо кожного українця, який вийшов з окупованої території, чи який знаходиться на вільній від окупації території, але він постраждав від обстрілів, від нанесення шкоди майну або здоров’ю, на вільній від окупації території, - ми все фіксуємо, виїжджає поліція, ДСНС. Усі такі події вносяться у ЄРДР», - уточнив він.

Як повідомлялося, 24 лютого російський президент володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти країни-агресора.

Міжнародний суд ООН 16 березня зобов’язав рф негайно припинити вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-