Поліція достеменно знатиме про факти згвалтувань на зайнятих ворогом територіях після звільнення

Поліція достеменно знатиме про факти згвалтувань на зайнятих ворогом територіях після звільнення

Укрінформ
Інформація про згвалтування на зайнятих ворогом територіях є в соціальних мережах, але поліція достеменно буде знати про ці факти та їх кількість, коли люди після звільнення почнуть повідомляти про них у правоохоронні органи.

Про це на брифінгу сказав начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов, передає Укрінформ.

"Щодо специфічних злочинів, таких як згвалтування, таку інформацію ми бачили в соціальних мережах, але на даний час можу вам сказати, що офіційно ця інформація не підтверджена. Немає звернень до поліції стосовно цих фактів. Але ми розуміємо, що ми не можемо зараз отримувати повністю стовідсотково інформацію з окупованих територій, і зможемо дати аналіз і чітку відверту відповідь тільки після звільнення цих територій. Коли люди, що знаходяться там, опиняться в безпеці і зможуть дати нам відповідну інформацію", - сказав Нєбитов.

Він додав, що специфічним злочином також є розстріл матерів та дітей, родин.

"Більше того, це злочин, за який потрібно відповідати в міжнародному суді. Це недопустимо розстрілювати матір з дитиною, або розстрілювати родину", - сказав Нєбитов.

З 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-