З початку війни на лікування за кордон відправили вже понад 200 онкохворих дітей

З початку війни на лікування за кордон відправили вже понад 200 онкохворих дітей

Укрінформ
Від початку війни російської федерації проти України вже понад 200 українських дітей з онкологічними діагнозами вдалося відправити на лікування за кордон.

Про це перша леді України Олена Зеленська повідомила в Телеграмі, передає Укрінформ.

"Є ті, у кого в ці страшні часи одразу дві війни. Одна – та, що руйнує їхні домівки й міста. Інша – особиста, з хворобою. Уявіть: це вдвічі важче. Саме такі два фронти нині в діток з онкологією. Але ми, дорослі, дещо можемо. Ми можемо евакуювати їх з однієї війни та допомогти виграти іншу. Ще 42 дитини (а всього вже понад 200) з онкодіагнозами вдалося переправити на лікування за кордон", – зазначила перша леді.

Зеленська розповіла, що дітки спочатку прибувають до Львова – у Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр, потім у супроводі близьких і медиків відправляються до Польщі. Після цього, за її словами, маленьких пацієнтів розподіляють на постійне лікування в різні країни Європи за підтримки міжнародної онкологічної спільноти.

Перша леді подякувала Міністерству охорони здоров’я та його очільнику Віктору Ляшку, а також заступниці міністра Ірині Микичак, група якої контактує з експертами та лікарями із зарубіжних країн.

Окрім цього, Зеленська висловила вдячність львівським дитячим лікарям, особливо Роману Кізимі та команді ЗУСДМЦ на чолі з Андрієм Синютою, Piotr Czauderna, St. Jude Children’s Research Hospital, "Таблеточки", Благодійному фонду "Запорука", Благодійному фонду "Крила надії", Благодійному фонду "Із янголом на плечі", Konsulat Generalny Rp We Lwowie, Львівській обласній державній адміністрації, Львівській обласній раді.

"Нехай маленькі переможці виграють у своїй особистій війні. А ми, дорослі, здобудемо для них перемогу в іншій", – підсумувала Зеленська.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-