В Україні від сьогодні створили Національне інформбюро

В Україні від сьогодні створили Національне інформбюро

Укрінформ
В Україні 17 березня створено Національне інформаційне бюро, функції якого виконуватиме ДП "Український національний центр розбудови миру".

Про це на брифінгу сказала віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає Укрінформ.

«Від сьогодні створено Національне інформаційне бюро, відповідно до Женевської конвенції про поводження з військовополоненими від 12 серпня 1949 року», - сказала Верещук.

За її словами, державне підприємство "Український національний центр розбудови миру", яке належить до сфери управління Мінреінтеграції, буде юридичною особою публічного права та виконуватиме функції Національного інформаційного бюро.

«Ми повідомили Міжнародний Червоний хрест через Міністерство закордонних справ про створення такого бюро, і сподіваємось, що наша робота буде плідною і головне результативною для людей, сімей, які чекають своїх дітей, своїх дочок, синів з полону додому», - додала Верещук.

Як повідомлялося, Україна посилює роботу з визволення захоплених в полон цивільних громадян.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

Державне підприємство "Український національний центр розбудови миру" створене Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України з метою виконання підпункту 6 пункту 1 рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 червня 2021 року "Про деякі питання активізації процесу мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях". Його мета – координація діяльності у сфері розбудови миру, подолання наслідків збройного конфлікту та моніторинг і документування порушень прав людини, норм міжнародного права та шкоди, завданої внаслідок збройної агресії російської федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-