Зеленська порадила батькам, як підтримати дитину в укритті

Зеленська порадила батькам, як підтримати дитину в укритті

Ілюстрація
Укрінформ
Перша леді України Олена Зеленська опублікувала поради, як поводитися батькам в укритті з дітьми, щоб підтримати їх.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Телеграм дружини Президента України.

"Поки триває війна, батьки часто змушені ховатися з дітьми в укриттях. Але в багатьох українських дітей, які звикли жити в мирній та красивій країні - це викликає страх. Наша головна задача сьогодні – максимально зберегти для них дитинство та захистити", – зазначила перша леді.

Серед порад, опублікованих Зеленською, зокрема: спостерігати за станом дитини та реагувати на її потреби, запитувати, як вона почувається, не ігнорувати, навіть якщо її потреби в цей час можуть здатися не надто серйозними, проговорювати та проявляти емоції; обіймати дитину частіше – вона почуватиметься захищеною; намагатися відтворити звичний денний режим (харчування, ігри та сон); піклуватися про себе та дитину і обов‘язково говоріть про це їй; закінчувати розмови обережно – казати, що ми з усім впораємось.

Перша леді наголосила, що українці повинні максимально зберегти психіку та життя дітей у цей складний час, бо вони – наше майбутнє.

Як повідомлялося, 24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська двадцятий день обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-