Про зниклого херсонського журналіста Батуріна немає жодної нової інформації

Про зниклого херсонського журналіста Батуріна немає жодної нової інформації

Укрінформ
Жодної нової інформації про зниклого херсонського журналіста, кореспондента газети «Новий день», члена НСЖУ Олега Батуріна немає.

Про це в коментарі Національній спілці журналістів повідомила дружина журналіста Наталія Батуріна, передає Укрінформ.

За її словами, Олег уже чотири доби не виходить на зв’язок після того, як вийшов на зустріч і зник. З родиною ніхто не виходив на зв’язок. Ширяться чутки, нібито його тримають у Новій Каховці, Херсоні і навіть кажуть про тримання в Криму. Зараз у родині найбільше хвилюються за стан здоров’я журналіста, адже він має проблеми з очима.

«В Олега захворювання очей, він майже сліпий, без лінз нічого не бачить. Чоловік має на ніч знімати лінзи, крапати краплі. Інакше очі будуть червоні, пектимуть. Олег вийшов, нічого з собою для догляду за очима, контейнера для лінз чи ліків, не має… Мій телефон він знає напам’ять. Якщо йому дадуть змогу зателефонувати, то чоловік точно вийшов би одразу на зв’язок», – зазначила Батуріна.

«Ненадання належної медичної допомоги журналісту є катуванням. Сьогодні ніхто достеменно не знає, де і в яких умовах знаходиться відомий херсонський журналіст. Висловлюємо повну підтримку і солідарність родині нашого колеги, інформуємо міжнародних партнерів про необхідність докладання всіх можливих зусиль для порятунку Олега Батуріна від росіян, які намагаються «зачищати» український південь», – наголошує голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Як повідомлялося, 12 березня, близько 16:00, у Каховці після дзвінка знайомого журналіст пішов на зустріч, залишивши телефон і документи вдома. Він обіцяв повернутися за 20 хвилин, але не повернувся.

За місцевими даними, близько 16:50 біля автостанції Каховки були помічені російські військові, автомобіль, маркований літерою Z. Сусіднє місто Нова Каховка окуповане російськими військами, які намагаються встановити там підконтрольну росії військово-цивільну адміністрацію.

Європейська федерація журналістів приєдналася до українських медіаорганізацій – Національної спілки журналістів України та Незалежної медіапрофспілки, закликаючи розслідувати це тривожне зникнення в регіоні, де журналісти живуть у страху перед російськими репресіями.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-