Україна не отримала від Червоного Хреста відповіді щодо гумкоридорів на 16 березня - Верещук

Україна не отримала від Червоного Хреста відповіді щодо гумкоридорів на 16 березня - Верещук

Відео
Укрінформ
Україна не отримала відповіді від Міжнародного Комітету Червоного Хреста щодо гуманітарних коридорів для евакуації людей на 16 березня, зокрема, залишається відкритим питання організації таких коридорів сьогодні для Ізюма та Маріуполя.

Про це віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми не отримали відповіді на наші пропозиції, направлені вчора до Міжнародного Червоного Хреста щодо відкриття гуманітарних коридорів сьогодні. Залишається відкритим питання організації гуманітарних коридорів сьогодні для Ізюма та Маріуполя", - сказала Верещук.

Вона наголосила, що під час роботи гуманітарних коридорів за декілька останніх днів з боку росії почались грубі порушення домовленостей про припинення вогню.

"Окупанти почали обстрілювати гуманітарні колони автобусів, обстрілювати населені пункти і точки збору людей, з яких планувалась евакуація мирного населення, а також брати в заручники супроводжуючих осіб. Так, продовжує знаходитись у полоні наш рятувальник Олексій Данченко", - сказала урядовець.

Також Верещук нагадала, що 15 березня російські загарбники захопили лікарню інтенсивного лікування у Маріуполі, взяли в заручники 400 мирних мешканців Маріуполя - персонал лікарні, а зараз ведуть обстріли саме з лікарні. Це представляє величезну загрозу для переміщення людей гуманітарними коридорами.

"В таких умовах ми не можемо безпечно вивозити людей", - наголосила Верещук.

«Сьогодні ми продовжуємо працювати над розробкою маршрутів для доставки гуманітарної допомоги - це продукти та ліки до захоплених або оточених українських міст. Це, зокрема, міста і селища Луганської, Донецької, Запорізької, Харківської, Київської, Чернігівської, Сумської та Херсонської областей», - зазначила вона.

Як повідомлялося, станом на 14 березня Україні майже 150 тисяч людей скористалися гуманітарним коридором і зараз перебувають у безпечному місці.

Президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-