Всі інсуліни за електронним або паперовим рецептом є безплатними - Нацслужба здоров’я

Всі інсуліни за електронним або паперовим рецептом є безплатними - Нацслужба здоров’я

Укрінформ
Всі 47 препаратів інсуліну, включені до Реєстру лікарських засобів, які підлягають реімбурсації за Програмою медичних гарантій, тепер повністю безоплатні на період дії воєнного стану.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна служба здоров’я України у Телеграмі.

«Пацієнти з цукровим діабетом, які мають рецепт, зможуть отримувати інсулін без доплати. Це стосується всіх 47 препаратів незалежно від типу та форми випуску, а також категорій, до яких належать пацієнти», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, НСЗУ відшкодовуватиме аптекам повну вартість відпущеного інсуліну. Відповідну Постанову Уряд ухвалив 12 березня. Тож ті пацієнти, які раніше здійснювали доплату, зараз зможуть отримувати інсулін повністю безоплатно.

Раніше були ухвалені зміни, що дозволили в умовах воєнного стану отримувати інсулін як за електронним, так і паперовим рецептом. Це зроблено в інтересах пацієнта.

Аптеки, які відпускають “Доступні ліки” за договором з НСЗУ, приймають і паперові, і електронні рецепти та видають призначений інсулін за наявності. Перелік аптек, де є інсулін, тут.

Як повідомляв Укрінформ, медзаклади Києва безвідмовно видають рецепти та пільгові препарати та визначені програмою «Доступні ліки». Щоб отримати пільговий рецепт, потрібно звернутися до вузькопрофільного спеціаліста у консультативно-діагностичному центрі, а рецепт за програмою «Доступні ліки» – у лікаря, з яким підписано декларацію. Аптеки приймають як електронні рецепти, так і рецепти у паперовому форматі.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Міжнародний кримінальний суд розпочав документування та розслідування військових злочинів росії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-