Верещук просить людей евакуюватися лише через «зелені коридори» - інакше можна загинути

Верещук просить людей евакуюватися лише через «зелені коридори» - інакше можна загинути

Відео
Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук закликає українців евакуюватися у безпечніші місця лише через гуманітарні коридори, про які заявляє Україна, інакше можна загинути.

Про це вона сказала на брифінгу, передає Укрінформу.

«Хочу звернутися до людей, які через відчуття небезпеки за своє життя та здоров'я приймають рішення йти не через гуманітарні коридори, які відкриваються щодня і, на жаль, не можуть покрити всю території Київської області, Луганської та інших, звідки хотіли б люди покинути свої домівки. На жаль, зробити це швидко і безпечно для свого життя не вдається. Тому дуже прошу слухати інформацію, яку ми подаємо. І якщо є відкритий гуманітарний коридор, шукати через сповіщення, через людей, через групи, в яких ви є і в яких берете інформацію, щодо точок збору. Бо в інший спосіб це буде дуже небезпечно для вашого життя», - сказала Верещук.

Вона також знову звернулася до російської федерації з вимогою звільнити працівника Державної служби України з надзвичайних ситуацій Олексія Данченка, незаконно затриманого російськими військами під час евакуації цивільного населення з Гостомеля.

Як повідомлялося, Головне управління розвідки Міністерства оборони України 12 березня інформувало про те, що у Київській області російські війська обстріляли колону жінок та дітей. Унаслідок обстрілів загинули семеро людей, з них одна дитина.

Після розстрілу російські загарбники змусили залишки колони повернутися до села Перемога і не випускають їх із населеного пункту.

Згодом стало відомо про те, що обстріляні військами рф у Баришівському районі Київської області люди намагалися врятуватись самостійно, не через погоджений сторонами “зелений коридор”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-