Через гумкоридори сьогодні вдалося евакуювати майже 13 тисяч осіб - Верещук

Через гумкоридори сьогодні вдалося евакуювати майже 13 тисяч осіб - Верещук

Відео
Укрінформ
У суботу, 12 березня, через гуманітарні коридори евакуйовано близько 13 тисяч громадян, що майже вдвічі більше, ніж напередодні.

Про це віцепрем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила під час брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

"Якщо вчора нам вдалося евакуювати більше 7 тисяч людей, то сьогодні - трішки менше 13 тисяч", - сказала урядовиця.

Вона уточнила, що з відкритих 14 гуманітарних коридорів запрацювали дев‘ять.

Верещук зазначила, що із Сумської області вдалося вивезти близько восьми тисяч людей, зокрема близько трьох тисяч із Краснопілля, Конотопа, Лебедина та Великої Писарівки.

У межах Київської області, за словами віцепрем'єра, гумкоридор діяв частково. Із міст Ворзель та Ірпінь він не запрацював. Водночас із Бучі евакуйовано майже тисячу громадян. У цьому зв'язку Верещук подякувала Українському Червоному Хресту, який допомагав евакуювати мешканців будинку похилого віку Comfort life у Бучі.

Крім того, віцепрем'єр повідомила, що з Гостомеля вдалося вивезти 600 громадян, з Немішаєвого – 1264. Натомість коридор із села Козаровичі Київської області не запрацював, оскільки у Бородянці тривали обстріли, які не дали змоги дістатися до людей.

Верещук наголосила, що 13 березня здійснюватимуться нові спроби евакуювати населення.

Вона також поінформувала, що коридор з міста Енергодар не запрацював. "Виїхала колона з гуманітарним вантажем, зупинилися на блокпості у Василівці, і російські окупанти не пропустили їх далі, попри попередні домовленості. Зараз колона залишилася там ночувати і вранці знову поїде до місця призначення", - сказала Верещук.

Віцепрем'єр-міністр подякувала всім причетним до евакуації населення.

Як повідомляв Укрінформ, 12 березня Україна відкрила гуманітарні коридори до міста Маріуполь Донецької області, міста Пологи Запорізької області, низки населених пунктів Київщини та Сумщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-