В Україні з понеділка планують відновити навчання у 14 областях

В Україні з понеділка планують відновити навчання у 14 областях

Укрінформ
Бойові дії в окремих регіонах тривають, і наше головне завдання – зберегти життя і здоровʼя кожного громадянина нашої держави. Проте освітній процес має розпочатися хоча б у тих регіонах, де можливо і безпекова ситуація це дозволяє.

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет.

«На сьогодні, з понеділка, має розпочатись освітній процес принаймні в 14 областях. Решта областей наразі сьогодні, за консультаціями з військово-цивільними адміністраціями, приймають рішення щодо подальшої дії в освітньому процесі», - сказав Шкарлет.

Міністр нагадав освітянам, що в частині регіонів України зберігається крайнє загрозлива ситуація. По декілька разів на день оголошується повітряна тривога.

«У звʼязку з цим МОН рекомендує в залежності від конкретної ситуації або тимчасове призупинення освітнього процесу, або організацію освітнього процесу за дистанційною або змішаною формою навчання за погодження з військово-цивільними адміністраціями», - наголосив міністр.

Окремо Шкарлет повідомив, що діти, які тимчасово перемістилися в інші регіони України, за згодою батьків можуть долучитися до навчання в школі за місцем тимчасового проживання в будь-якому форматі.

Для цього Міністерство освіти і науки використовує надсучасну платформу «Всеукраїнська школа онлайн», де учні 5-11 класів можуть отримати повний доступ до навчальних матеріалів.

Для вчителів у рамках цієї платформи реалізований «Кабінет вчителя», завдяки якому можна створювати віртуальні класи, створити персональну освітню траєкторію кожного учня, а для учнів - відстежувати їх поступові навчальні здобутки і надавати зворотній звʼязок.

Також для школярів функціонує мобільний додаток ВШО з повним наповненням мобільних курсів і навчальних предметів.

«Хочу зазначити, що ВШО має повний доступ вже в 120 країнах світу. Тому діти, які тимчасово виїхали з України, також можуть долучитися до навчання за цією платформою», - сказав Шкарлет.

Також під час воєнного стану діє дуже багато приватних освітніх платформ, приватні школи надали безкоштовний доступ для маленьких громадян України, щоб допомагати дітям і сімʼям з дітьми долучитись до освітнього процесу.

З понеділка, 14 березня, Міністерство освіти і науки також презентує «Всеукраїнський розклад онлайн». Цей інтерактивний розклад містить повний курс навчальних матеріалів з різних ресурсів. Це і «Всеукраїнська школа онлайн», і телеуроки, і підручники, і предмети за календарно-тематичним плануванням відповідно до організації освітнього процесу.

Як повідомляв Укрінформ, МОН спільно з Комітетом з питань освіти, науки та інновацій Верховної Ради, освітянською та батьківською спільнотами виносить пропозицію про одноразову зміну алгоритмів щодо державної підсумкової атестації для учнів 11 класу та вступу до закладів вищої освіти України у 2022 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-