Предстоятель УПЦ МП Онуфрій звинуватив росію в нападі та закликав надати гуманітарні коридори

Предстоятель УПЦ МП Онуфрій звинуватив росію в нападі та закликав надати гуманітарні коридори

Укрінформ
Предстоятель УПЦ МП митрополит Онуфрій просить росіян надати гуманітарні коридори та провести обмін військовополоненими.

Про це йдеться у заяві митрополита Онуфрія, яка є в розпорядженні Укрінформу.

«Сьогодні наша країна переживає час складних випробувань, пов’язаних з нападом на нашу країну військ Російської Федерації. У всіх монастирях тривають посилені молитви про зупинення кровопролиття... На превеликий жаль, останнім часом загинула велика кількість мирних жителів, серед яких літні люди, жінки, діти; знищена гуманітарна інфраструктура — лікарні, пологові будинки, дитячі будинки, а люди, які вижили, змушені покидати домівки і навіть країну заради порятунку життя», — пише митрополит Онуфрій.

Для запобігання ще більшим жертвам та стражданням він просить всіх, від кого це залежить, створити гуманітарні коридори для якнайшвидшої евакуації мирних жителів.

Крім того, митрополит, зважаючи на те що через війну були поранені та потрапили до полону українські бійці, закликає до співчуття та християнського милосердя і просить провести (йдеться про російські війська — ред). якнайшвидший обмін полоненими.

Раніше повідомлялося, що священики Української православної церкви Московського патріархату записали звернення до митрополита Онуфрія із закликом зібрати Помісний собор і вийти з Московського патріархату.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-