Інститут серця готовий до масового надходження поранених - Тодуров

Інститут серця готовий до масового надходження поранених - Тодуров

Укрінформ
Інститут серця Міністерства охорони здоров'я України майже у повному складі продовжує працювати та готовий до масового надходження поранених.

Про це повідомив на телемарафоні директор Інституту серця Борис Тодуров, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Багато наших співробітників ось уже дванадцятий-тринадцятий день практично не йдуть додому. І 24 години 7 днів на тиждень ми готові надавати допомогу. Ми звільнили низку ліжок для можливого масового надходження поранених, якщо таке буде. Скоординували свої дії з сусідньою клінікою, з кафедрою невідкладних станів. Тож ми повністю готові до такого сценарію, який може бути у Києві», - сказав Тодуров.

Він зазначив, що Інститут на якийсь час не проводить планові операції і виконує лише екстрені, які відкласти не можна.

«Ми продовжуємо оперувати, бо люди у Києві не перестали хворіти. У них трапляються інфаркти та серцеві напади, тому щодня у нас тривають екстрені операції. Ми більш-менш забезпечені медикаментами. Дякуємо тим волонтерам та тим компаніям, які нам у ці дні поставили їх безкоштовно, як компанія «Дарниця», яка нам просто подарувала кілька палет найнеобхідніших медикаментів. І таким чином ми зберігаємо свою працездатність», – розповів Тодуров.

Як повідомлялося, 24 лютого президент путін оголосив про початок російського вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-