Мобільні мережі в Україні працюють стабільно - Держспецзв'язку

Мобільні мережі в Україні працюють стабільно - Держспецзв'язку

Укрінформ
Станом на 7 березня мобільні мережі в Україні працюють стабільно.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Державної служби спеціального звʼязку та захисту інформації України у Телеграмі.

Зазначається, що найбільші проблеми забезпечення мобільного звʼязку та інтернету наявні у районах, де проходять активні бойові дії. Зокрема, у Харківській області мобільний звʼязок забезпечено на 80% території. У Сумській області – 57% території. Вживаються заходи із відновлення роботи мереж та інфраструктури.

На Херсонщині спільними зусиллями оператори мобільного звʼязку та Держспецзвʼязку проводяться роботи щодо відновлення української телекомунікаційної інфраструктури. Переадресація дзвінків на номери екстрених служб 101, 102, 103, 104 забезпечено на 100%.

Оператори та провайдери продовжують надавати послуги громадянам. Системи оперативно-технічного управління комунікаційними мережами працюють у режимі управління під час воєнного стану, яке здійснює Національний центр оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій при Держспецзв'язку.

Мобільні оператори спільно з адміністрацією служби, Мінцифри та Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку запустили тестовий національний роумінг. Цією опцією вже можуть користуватися контрактні абоненти Vodafone, Київстар та lifecell.

Національний роумінг дозволяє переключатися на мережу інших операторів, якщо мережа вашого оператора недоступна.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні запускають національний роумінг. Передбачається, що у разі недоступності мережі оператора, можна буде переключатися на мережу інших операторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-