Центр протидії дезінформації закликає повідомляти про Телеграм-канали із символом «Z» у назві

Центр протидії дезінформації закликає повідомляти про Телеграм-канали із символом «Z» у назві

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони закликає громадян повідомляти про канали та чати у Телеграмі, які використовуть символ «Z» у назві (у різних варіаціях).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Центру у Фейсбуці.

"Якщо ви побачили в Телеграмі канал/чат з різними інтерпретаціями використання символу «Z» («руZZкие», «время Z» тощо), повідомте про це у @stop_russian_war_bot або https://t.me/stoprussiachannel", - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що від початку війни рф проти України російські пропагандисти почали масово використовувати новостворені Телеграм-канали/чати із символом «Z» у назві (у різних варіаціях). У Центрі зазначають, що причина такого зростання - популярність Телеграму в Україні та рф, а також відсутність реальних можливостей його блокування.

Значну частину цих каналів наповнюють підрозділи інформаційно-психологічних операцій російських збройних сил, а окремі з них - російські військові кореспонденти. Телеграм також використовує російська розвідка для відслідковування техніки ЗСУ та коригування ракетно-артилерійського вогню прихильниками «русского мира».

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент росії путін оголосив про початок вторгнення в Україну.

Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-