Сайт Незалежної медійної ради зазнав хакерської атаки

Сайт Незалежної медійної ради зазнав хакерської атаки

Укрінформ
Офіційний сайт Незалежної медійної ради 6 березня зазнав цілеспрямованої хакерської атаки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє «Детектор медіа» з посиланням на голову НМР Антоніну Черевко.

«Така атака вочевидь є результатом своєрідного “визнання” ворогом послідовної багаторічної роботи НМР, спрямованої на захист вільного та демократичного медіапростору України від інформаційної агресії росії. Сайт НМР буде відновлений так само, як кожне українське місто, що постраждало від дій російських воєнних злочинців», - прокоментувала Черевко.

За інформацією «Детектора медіа», від атаки постраждав також сайт Центру демократії та верховенства права — однієї з організацій-засновниць НМР.

Незалежна медійна рада — громадський консультативний та експертний орган, який покликаний просувати високі професійні стандарти журналістики та саморегулювання в українському медіасекторі шляхом надання фахових висновків, коментарів та рекомендацій, що базуються на міжнародних стандартах, національному законодавстві та етичних стандартах професійної журналістики. НМР заснували Центр демократії та верховенства права, Інститут масової інформації, «Інтерньюз-Україна», «Детектор медіа» та Фундація «Суспільність». Незалежна медійна рада розглядає спірні ситуації щодо дотримання медійного законодавства, міжнародних стандартів висвітлення інформації у медіа, а також порушень норм журналістської етики.

Як повідомляв Укрінформ, у 2020 році експерт у галузі міжнародного розвитку Антоніна Черевко стала новою головою Незалежної медійної ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-