Через закриття біржі фрілансу Upwork роботу в ІТ втратять понад 100 тисяч росіян

Через закриття біржі фрілансу Upwork роботу в ІТ втратять понад 100 тисяч росіян

Укрінформ
Понад 100 тисяч громадян рф втратять роботу в ІТ через відмову найбільшої у світі біржі фрілансу Upwork обслуговувати клієнтів з росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Телеграмі.

"Закриття Upwork – це понад 100 000 громадян, які втратять роботу в IT. Тільки через те, що вони мовчать, коли їхній диктатор убиває жителів нашої країни", - написав він.

Федоров розповів, що Upwork – це найбільша біржа фрілансу у світі. IT-фахівці, маркетологи, спеціалісти інших цифрових професій знаходять безліч клієнтів через Upwork. Сотні мільйонів доларів заробляли росіяни, завдяки клієнтам з усього світу щомісяця.

"Тепер громадяни рф не зможуть реєструвати акаунти на біржі, поточні акаунти стануть «невидимими» для клієнтів, а поточні контракти мусять бути розірвані до 1 травня. Це мужнє рішення команди Upwork. Ми безмежно вдячні за нього", – наголосив міністр.

Він додав, що Мінцифри наразі фокусується на діалозі з іншими біржами фрілансу, які можуть ухвалити аналогічні рішення.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ. 

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію. Також наша країна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-