Київська обласна адміністрація готує заходи евакуації з Ірпеня

Київська обласна адміністрація готує заходи евакуації з Ірпеня

Укрінформ
Київська облдержадміністрація разом із місцевою владою міста Ірпеня планують низку заходів щодо евакуації місцевого населення з-під обстрілів російськими військами.

Як передає Укрінформ, про це заявив голова Київської обласної державної адміністрації Олексій Кулеба в телеефірі «Україна 24».

Наразі він відмовився повідомляти деталі планованих заходів евакуації, але сподівається на допомогу офіційних українських ЗМІ у поширенні цієї інформації, як тільки буде оголошено про евакуацію.

«Ми будемо просити ЗМІ офіційно долучатися до цього. У нас є декілька домашніх заготовок, щоб їх реалізувати завтра, але не будемо зараз говорити, щоб не зірвати ці заходи. Дуже важливо, щоб нам допомагали офіційні джерела інформації. "Сарафанне радіо" також може долучитися. Люди всі там одне одного знають і передаватимуть її поміж собою. Можливо, зможемо застосувати радіо, яке зараз не працює, гучномовці», - сказав Кулеба.

Як повідомлялося, у понеділок, 7 березня з Ірпеня під ворожиими обстрілами змогли вивезти до Києва першу партію місцевих мешканців. Таку ж евакуацію, за словами обласного очільника, планують здійснювати і в наступні дні.

Місто Ірпінь поблизу Києва зазнало нищівних руйнувань внаслідок російських ракетних і бомбових ударів, які не вщухають.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію. Країна-агресор, зокрема, завдає авіа- та ракетних ударів по житлових кварталах та цивільній інфраструктурі українських міст.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-