Українська антарктична експедиція вирушила на станцію «Академік Вернадський»

Українська антарктична експедиція вирушила на станцію «Академік Вернадський»

Укрінформ
Учасники 27-ї української антарктичної експедиції вирушили на станцію “Академік Вернадський”. Наші полярники вже на шляху з Варшави до Чилі.

Про це повідомляє пресслужба Національного антарктичного наукового центру, як передає Укрінформ.

Зазначається, що виїхати команді полярників вдалося завдяки сприянню МВС України та Польської антарктичної програми. Зараз експедиція перебуває на шляху до Чилі, де підніметься на борт українського науково-дослідного судна “Ноосфера”.

“Станція “Академік Вернадський” веде неперервні спостереження на крижаному континенті вже 26 років під прапором України, до того ще були кілька десятиліть британської станції “Фарадей”. Це найдовші ряди кліматичних та геофізичних вимірювань у всій Антарктиді, які мають значну цінність для світової науки. Їх вкрай небажано переривати, які катаклізми не відбувалися б. Нам вдалося не переривати роботу станції навіть на самому піку ковідного карантину. Так само зараз ми не дамо війні зіпсувати внесок українців до світової науки”, – наголосив директор Національного антарктичного наукового центру Євген Дикий.

Як повідомлялося, українські полярники зі станції "Академік Вернадський" закликали міжнародну полярну спільноту підтримати Україну, а також звернулись до російських науковців з пропозицією публічно висловити свою громадянську позицію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-