Український 11-річний хлопчик сам дістався із Запоріжжя до Словаччини

Український 11-річний хлопчик сам дістався із Запоріжжя до Словаччини

Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ Словацької Республіки визнало героєм ночі 11-річного українського хлопчика, який прибув на українсько-словацький кордон у суботу ввечері (5 березня). 

Як передає Укрінформ, про це повідомили на сторінці МВС у Фейсбуці.

Зазначається, що юний українець із Запоріжжя перейшов кордон з нашої до Словаччини з одним поліетиленовим пакетом, паспортом та номером телефону, написаним на руці. Він приїхав один, адже його батьки змушені були залишитися в Україні.

Хлопця на кордоні зустріли словацькі волонтери. За їх словами, він був усміхненим і безстрашним. «Він підкорив нас рішучістю, гідною справжнього героя», – зазначили у міністерстві.

11-річний хлопчик, який самостійно прибув на словацький кордон
11-річний хлопчик, який самостійно прибув на словацький кордон.

Завдяки контакту, який батьки написали просто на його руці, хлопець зміг зв’язатися з рідними, які згодом його забрали.

За даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ), через російську агресію з України вже виїхали 1,5 млн людей.

Як повідомлялось, 24 лютого Росія оголосила війну Україні. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-