Українські профспілки надають постраждалим їжу та дах по всій країні

Українські профспілки надають постраждалим їжу та дах по всій країні

Укрінформ
Українські профспілки забезпечують людей їжею та житлом і закликають колег з ЄС посилити тиск на уряди своїх країн щодо санкцій та підтримки біженців.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомляє пресслужба Федерації профспілок України в Фейсбуці.

Федерація профспілок України (ФПУ) та Конфедерація вільних профспілок України (КВПУ), що об’єднують майже 5 мільйонів працівників, запропонували свої будівлі по всій країні для біженців, які шукають притулку через військові дії в країні, а також для поранених.

«Наші приміщення було законсервовано на зиму, але ми відкрили їх, бо нам потрібно було знайти місце для людей. Їм потрібні кімнати, де можна спати, харчуватися», — сказав голова ФПУ Григорій Осовий.

Окрім того, українські профспілки виступили перед виконавчим комітетом Європейської конфедерації профспілок (ЄКП) з розповіддю про гуманітарну роботу, що ведеться в Україні. Лідери ЄКП погодились створити та підтримати фонд солідарності для цих зусиль.

«Членські організації Європейської конфедерації включилися у роботу та вже мобілізували своїх членів на пошук житла для біженців, а також для збирання продуктів харчування. Солідарність лежить в основі профспілкового руху, і наші брати і сестри в Україні доводять, що це не просто гасло, щодня наражаючи своє життя на ризик, щоб піклуватися про найвразливіші жертви цього вторгнення. Ми закликаємо працюючих людей, які можуть підтримати їхні гуманітарні зусилля, зробити це», — наголосив генеральний секретар ЄКП Лука Вісентіні.

За ініціативою ЄКП 15 березня у Брюсселі та інших європейських містах відбудуться акції в рамках Глобального дня дій за мир.

24 лютого Росія оголосила війну Україні. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-