Зеленський: Ми пережили ніч, яка могла зупинити історію України та Європи

Зеленський: Ми пережили ніч, яка могла зупинити історію України та Європи

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський звернувся до громадян після обстрілу російськими військами Запорізької атомної електростанції, зазначивши, що українці пережили ніч, яка могла зупинити історію Української держави та Європи.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на відеозвернення Зеленського.

"Народе України, ми пережили ніч, яка могла зупинити історію України, історію Європи. Російські війська атакували Запорізьку атомну електростанцію. Найбільшу в Європі. Вона одна могла бути, як шість Чорнобилів. Російські танкісти знали, що вони обстрілюють. Прямою наводкою по станції – це терор небаченого рівня. В Україні 15 атомних блоків, а в російських військових повністю відбита пам‘ять про Чорнобиль. Про цю світову трагедію", – сказав Президент України.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 4 березня російські загарбницькі війська обстріляли Запорізьку атомну електростанцію. Зафіксоване влучання у перший енергоблок, сталася пожежа в адміністративній будівлі.

Станом на ранок 4 березня майданчик ЗАЕС захоплений російськими військами. Прямого зв'язку із керівництвом електростанції наразі немає. Радіаційний фон перебуває у межах природних значень.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-