Львівська єпархія УПЦ МП виступила за повну незалежність церкви від Москви

Львівська єпархія УПЦ МП виступила за повну незалежність церкви від Москви

Укрінформ
Священнослужителі Львівської єпархії УПЦ московського патріархату першими в Україні виступили за повну незалежність від Росії.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА, передає Укрінформ.

«Сьогодні маски скинуті. Очевидно всім, що за словами про братерську любов і створення єдиного духовного простору «руського миру» ховалося людиноненависницьке прагнення захопити і пригнобити вільний і боголюбивий український народ. Ми маємо Каїна – в особі президента Росії В. Путіна», - йдеться у зверненні до правлячого Архиєрея митрополита Філарета із проханням щодо проголошення повної автокефалії від РПЦ на Архиєрейському соборі.

Звернення священнослужителів Львівської єпархії є першим в Україні колективним зверненням духовенства цілої єпархії щодо бажання вийти зі структури РПЦ, яка, за словами отців, «мовчазно погоджує війну».

«Перебування в молитовній і євхаристичній єдності з Московським Патріархатом, навіть після прийняття рішення не поминати за Божественною літургією Патріарха Кирила, виставляє вірних УПЦ перед їхніми друзями, родичами та побратимами ворожими колабораціоністами і зрадниками. Хоча насправді так не є. Ми всі – патріоти. Ми любимо свою Батьківщину й доводимо це на полі бою і в тилу. Православні священники Галичини завжди зі своїм народом!», - зазначає духовенство.

Як повідомляв Укрінформ, священники Української православної церкви московського патріархату записали звернення до митрополита Онуфрія із закликом зібрати Помісний собор і вийти з московського патріархату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-