Українцям порадили, як інформувати родичів у РФ та Білорусі щодо війни

Українцям порадили, як інформувати родичів у РФ та Білорусі щодо війни

Укрінформ
У Міністерстві внутрішніх справ України поінформували, що в Україні було створено інструмент – рішення для тих, в кого є родичі чи знайомі в Росії та Білорусі, яким треба розкрити очі на війну.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі поінформував радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

«Якщо у вас немає сил дзвонити їм самостійно та переконувати, ось вам інструмент, який дозволить дещо “автоматизувати” цей процес», - поінформував Геращенко.

Він розповів, як це працює. Зокрема, громадянину потрібно перейти у бот «Дзвінок другу» https://t.me/DzvinokDruguBot, натиснути на кнопку «Почати», відправити до 10 номерів своїх родичів/друзів з РФ або РБ, і вони, за словами Геращенка, отримають дзвінок на телефон і СМС.

Як поінформував радник глави МВС, дзвінок надійде з таким аудіо, а смс буде з лінком на телеграм-канал «Правда о войне в Украине» https://bit.ly/3snIr1l.

«P.S. На відео — голос Марії, з якою ми, власне, робили оцінку населення у минулому мирному житті. Марія, Паша, Костя, Ілля та вся ІТ-команда — ви круті», - написав Геращенко.

Він уточнив, що поки що кількість каналів обмежена, тож дзвінки будуть іти із затримкою, і що, звісно, дзвінки будуть блокувати, але команда працюватиме над тим, щоб обходити це.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Запроваджено воєнний стан. Глава Української держави Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-