«Не знімайте готівку»: в ОП закликають українців розраховуватися картками

«Не знімайте готівку»: в ОП закликають українців розраховуватися картками

Укрінформ
Перевести населення на безготівковий розрахунок є одним із завдань держави на сьогодні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це сказав заступник керівника Офісу Президента Ростислав Шурма в ефірі телеканалу "Рада".

"У всіх без винятку великих продуктових та аптечних мережах, на заправних станціях відсьогодні починають приймати картки. Наше завдання - перейти повністю на карткові платежі, тому що банківська система працює стабільно", - підкреслив Шурма.

Він також закликав громадян розраховуватися банківськими картками, а не готівкою.

"Платіть всюди картками, не знімайте готівку. Це, по-перше, небезпечно для вас, це небезпечно для інкасаторів, які повинні готівку возити. І не створюйте проблему в самих мережах (торговельних- ред.), тому що їм потім потрібно цю готівку здавати", - сказав заступник керівника ОП.

Він наголосив, що перехід на безготівковий розрахунок стане значним внеском у перемогу України.

Як повідомляв Укрінформ, у зв’язку з масштабною російською агресією правління Нацбанку ухвалило постанову, якою, зокрема, передбачено, що банки забезпечуватимуть роботу відділень у безперебійному режимі, якщо немає загрози життю та здоров’ю співробітників і населення. Забезпечується безперебійний доступ до сейфових скриньок. Безготівкові розрахунки здійснюються без обмежень. Також без обмежень підкріплюватимуться готівкою банкомати.

Водночас тимчасово зупинено роботу валютного ринку (крім операцій продажу іноземної валюти клієнтами), обмежено зняття готівки з рахунку клієнта в обсязі 100 тис. грн на день, не враховуючи виплати заробітної плати та соціальних виплат. При цьому є винятки для підприємств та установ, що забезпечують виконання мобілізаційних планів (завдань), для уряду та окремих дозволів Національного банку. Заборонено також видавати готівкові кошти з рахунків клієнтів в іноземній валюті (із тими ж винятками) та введено мораторій на здійснення транскордонних валютних платежів. Припиняються емісія й обіг електронних грошей. Забороняються будь-які операції з рахунками резидентів держави-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-