Війська РФ разом з екіпажем судна «Сапфір» захопили священника ПЦУ

Війська РФ разом з екіпажем судна «Сапфір» захопили священника ПЦУ

Укрінформ
На борту захопленого російськими ВМС українського рятувального судна «Сапфір» перебував священник Одеської єпархії Василь Вирозуб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Православної церкви України.

За словами керуючого Одеською єпархією єпископа Афанасія, «Сапфір» мав евакуювати з острова Зміїний тіла українських воїнів, які вважалися загиблими. Саме тому на борту перебував священник.

Зазначається, що гуманітарна місія відбувалася за попередньою домовленістю з російською стороною.

Проте, як виявилося, для російських військових це був лише привід, щоб заманити рятувальне судно, на якому не було ніякого озброєння, і захопити його.

"Православна церква України засуджує цей цинічний інцидент та вимагає негайного звільнення протоієрея Василя Вирозуба, усіх членів екіпажу і учасників гуманітарної місії", - ідеться у зверненні.

Як повідомлялось, 26 лютого російські ВМС закрили район у північно-західній частині Чорного моря, начебто для "контртерористичної операції".

Того ж дня Адміністрація морських портів України поінформувала, що Росія захопила цивільне рятувальне судно "Сапфір" в районі острова Зміїний.

24 лютого агресор вів обстріли з корабельних озброєнь та застосував бойову авіацію проти прикордонників та воїнів ЗСУ на острові Зміїний у Чорному морі. За наявною на той момент інформацією, інфраструктура була зруйнована, а острів захоплений. Повідомлялося, що на острові загинули 13 українських прикордонників.

Згодом російські ЗМІ повідомили про доправлення в тимчасово окупований Росією Севастополь військовослужбовців України, які перебували на Зміїному.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-