Гуманітарну допомогу Україні надають 18 країн - Лазебна

Гуманітарну допомогу Україні надають 18 країн - Лазебна

Укрінформ
За добу кількість країн, з яких до України надходить гуманітарна допомога, сягнула 18-ти.

Про це повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна, передає Укрінформ із посиланням на сторінку Мінсоцполітики у Фейсбуці.

“Увесь світ об’єднується на підтримку українців та України. 18 країн – це результат, який ми маємо фактично за добу активної роботи Національного координаційного гуманітарного штабу при Кабінеті Міністрів. Дякуємо всім організаціям із цих країн, які миттєво реагують і стають поряд для підтримки кожного українця в нашій сьогоднішній боротьбі й задоволення першочергових життєвих потреб”, - наголосила Лазебна.

Зазначається, що Україна вже отримала допомогу від організацій з Німеччини, Китаю, Франції, Румунії, Польщі, Латвії. В дорозі гуманітарні вантажі з Чехії, Швейцарії, Румунії, Туреччини, Німеччини, Австрії. Найближчим часом буде відправлено гуманітарну допомогу зі Швейцарії, Німеччини, Франції, Чехії, Словаччини, Словенії, Румунії, Ірландії, Швеції, Хорватії, Литви, Фінляндії, Нідерландів.

“Це товари першої необхідності: медикаменти та перев'язувальні матеріали, препарати крові, медичне обладнання і засоби для догляду за пораненими та хворими, засоби технічної реабілітації, особистої гігієни, продукти харчування, намети, спальні мішки, матраци, сухі вбиральні, одноразовий посуд, іграшки, одяг, взуття”, - розповіла урядовець.

Крім того, Європейські операції з цивільного захисту та гуманітарної допомоги Єврокомісії передають Україні протипожежне обладнання, польові табори на 250-300 людей, модульне обладнання для лікарень.

“Підтримка людей – це наш другий фронт, і ми вдячні всім союзникам на цьому фронті”, - зазначила Лазебна.

Як повідомляв Укрінформ, президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. Російські війська четвертий день обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

В Україні запровадили військовий стан та оголосили загальну мобілізацію.

За даними Генштабу ЗСУ, втрати російської армії наразі становлять близько 4500 осіб.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-