Ляшко закликав ВООЗ припинити співпрацю з Росією

Ляшко закликав ВООЗ припинити співпрацю з Росією

Укрінформ
Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко закликав Всесвітню організацію охорони здоров’я припинити співпрацю з Росією.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті МОЗ.

Зокрема, звертаючись до керівництва ВООЗ, Ляшко вказав, що Росія розгорнула на території України терористичні дії проти мирного населення та медиків

«Російські окупанти обстрілюють лікарні, машини екстреної медичної допомоги, дитячі будинки та мирне населення! У нас щодня гинуть медичні працівники від дій терористів під час виконання своїх професійних обов'язків – порятунку людських життів. ...Я закликаю ВООЗ використати усі свої важелі і припинити будь-яку співпрацю та обмін інформацією із ворогами людства – Російською Федерацією. Я закликаю інші агенції ООН, які опікуються гуманітарними справами, перенести свої регіональні представництва з Москви – не може країна одночасно вести криваву війну і впливати на регіональну європейську політику в гуманітарній площині", - йдеться у зверненні.

Міністр наголосив, що зараз замість пошуку лікарських засобів чи обладнання для лікарень Україна вимушена шукати бронежилети та каски для медиків.

Замість того, щоб концентруватися на врятуванні життів, лікарі повинні прихилятися під обстрілами та прислуховуватися, гадаючи, в чию палату чи яку операційну прилетить наступний ворожий снаряд. Діти народжуються у бомбосховищах, лікарі щохвилини борються за життя своїх пацієнтів, Від вогнепальних поранень медики оперують 7-річних дітей, підкреслив Ляшко.

"Медичні працівники сьогодні на передовій боротьби з ворогом, разом із нашими військовими, вони ціною власного життя боронять Україну. Екстрена медична допомога виїжджає на кожен виклик, але, на жаль, не всі доїжджають та повертаються. Розстріл медиків – це злочин проти людства, і за кожен факт, який ми ретельно документуємо, відповідальні рано чи пізно понесуть справедливе покарання", - наголосив Ляшко.

Як повідомляв Укрінформ, президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська четвертий день обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію. За останню добу українські військові відстояли Київ, Чернігів, Маріуполь і Харків.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-