Поліція затримала організаторів проплаченого мітингу «руского міра»

Поліція затримала організаторів проплаченого мітингу «руского міра»

Укрінформ
Співробітники Нацполіції працюють у посиленому режимі та реагують на порушення під час мирних зібрань. Зокрема, на вихідних були затримані організатори проплаченого мітингу, спрямованого на дестабілізацію в країні.

Про це під час брифінгу в Укрінформі заявив заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич.

«Національна поліція вже другий тиждень переведена в посилений варіант несення служби, ми перевіряємо кожен можливий факт, пов'язаний з агресією, можливі факти з провокаціями. Хочу повідомити про те, що ми реагуємо на порушення, пов’язані з мирними зібраннями… На вихідних ми затримали і задокументували факти проплати мітингів, особи є затриманими. Проплачені мітинги були спрямовані якраз на дестабілізацію ситуації, це були прояви «руського миру», відповідні заклики», - повідомив Фацевич.

Він зазначив, що джерела фінансування наразі вивчаються, зокрема, є підозра щодо їх походження з РФ.

Читайте також: Нацгвардія посилила охорону Дністровської ГАЕС

Як повідомляв Укрінформ, 17 лютого під час брифінгу Фацевич заявив, що підрозділи НПУ і загалом структура Міністерства внутрішніх справ буде оперативно реагувати на події на кшталт тих, які були в Україні у 2014 році. Голова Нацполіції Ігор Клименко заявив, що особовий склад Національної поліції України з 14 по 19 лютого був переведений на посилений режим несення служби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-