Суд дозволив узяти під варту екскомандира харківського «Беркута»

Суд дозволив узяти під варту екскомандира харківського «Беркута»

Укрінформ
Суд дозволив провести заочне слідство та взяти під варту колишнього командира оперативної роти батальйону міліції особливого призначення "Беркут" ГУ МВС у Харківській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Слідством установлено, що 18 лютого 2014 року підозрюваний, виконуючи явно злочинний наказ керівництва ГУМВС України в Києві, з метою перешкоджання масовому руху учасників акцій протесту з Майдану Незалежності до Верховної Ради, біля якої було заплановано мітинг на підтримку змін до Конституції, організував вчинення підпорядкованими співробітниками терористичного акту.

"Для цього він у співучасті з іншими керівниками ПМОП "Беркут", за відсутності законних підстав, забезпечив протиправне невибіркове застосування підпорядкованими співробітниками спеціальних засобів та вогнепальної зброї стосовно учасників зібрань громадян", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Російські гранати в «Беркута» на Майдані: завершили слідство щодо екскерівників МВС

Наголошується, що внаслідок таких дій колишнього командира роти "Беркута" загинули три особи, ще десятьом було заподіяно тяжкі тілесні ушкодження, 32 - тілесні ушкодження середньої тяжкості та 66 - легкі тілесні ушкодження.

За результатами розгляду клопотання слідчого ДБР, погодженого та підтриманого в судовому засіданні прокурором Офісу генпрокурора, слідчим суддею Печерського районного суду Києва екскомандиру оперативної роти батальйону міліції особливого призначення "Беркут" ГУ МВС в Харківській області обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Також стосовно підозрюваного, який переховується від слідства й оголошений у міжнародний розшук, судом надано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування.

Читайте також: Слідство знайшло свідків кульових поранень Нігояна, Жизневського і Сеника

Досудове розслідування здійснюють слідчі ДБР.

Як повідомляв Укрінформ, упродовж січня - лютого 2022 року 14 особам повідомлено про підозру у справах, які пов’язані зі злочинами, скоєними під час Революції Гідності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-