У кого найменша ймовірність підхопити тривалий COVID-19

У кого найменша ймовірність підхопити тривалий COVID-19

Дослідження
Укрінформ
У людей, які були повністю вакциновані від коронавірусу, рідше зустрічаються симптоми тривалого COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News.

Згідно з дослідженням Агенції охорони здоров'я Великої Британії (UKHSA), яке переглянуло 15 національних та міжнародних досліджень, близько 2% населення Великої Британії повідомили про симптоми тривалого COVID-19, які можуть тривати більше ніж чотири тижні після первинного зараження.

Трьома найпоширенішими симптомами були - втома, задишка і біль у м'язах або суглобах.

Читайте також: COVID-19 навіть у легкій формі підвищує ризик серцево-судинних захворювань

Водночас більшість із цих досліджень свідчать про те, що у вакцинованих людей, які отримали одну або дві дози вакцини, менша ймовірність розвитку симптомів тривалого COVID-19 після інфікування у порівнянні з невакцинованими людьми.

«Вакцинація є найкращим способом захистити себе від серйозних симптомів (коронавірусу - ред.) під час зараження, а також може допомогти зменшити довгостроковий вплив від нього. У більшості людей симптоми тривалого COVID-19 є короткочасними і з часом зникають. Проте для деяких людей ці симптоми можуть бути більш серйозними та заважати їм в повсякденному житті», - заявила керівниця Департаменту імунізації при UKHSA доктор Мері Рамзі.

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 15 лютого кількість хворих на COVID-19 становить 414 014 031. При цьому 336 056 866 осіб одужали, 5 844 966 хворих померли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-