Основою територіальної оборони мають стати ветерани - Монастирський

Основою територіальної оборони мають стати ветерани - Монастирський

Укрінформ
Глава МВС Денис Монастирський та міністр оборони Олексій Резніков обговорювали питання необхідності перегляду кваліфікаційних вимог щодо вступу до територіальної оборони.

Про це Монастирський заявив в ефірі програми «Свобода слова», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З моєї персональної точки зору, територіальна оборона може бути - і має стати - справою кожного. Ми навіть говорили з міністром оборони про те, що треба переглянути кваліфікаційні вимоги щодо вступу до тероборони, я знаю, що це планується зробити. Саме це і має стати основою для об’єднання сил, які б хотіли взяти участь в обороні свого населеного пункту, області й держави загалом», - розповів міністр.

Монастирський уточнив, що він говорив з багатьма ветеранами, які пройшли війну, отримали поранення й інвалідність, а тепер не можуть вступити до лав територіальної оборони.

Читайте також: Масові вишколи резервістів та сил тероборони почнуться з березня - Залужний

«І саме для них сьогодні якраз і змінюються, коригуються правила, щоб вони могли стати частиною територіальної оборони. Більше того, я вважаю, що вони мають стати основою тероборони. І я як міністр буду сприяти тому, щоб такі люди обов’язково знайшли місце саме у її лавах», - зазначив очільник МВС.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський наголосив на важливості взаємодії влади всіх рівнів у питанні організації територіальної оборони, керівництво якою здійснюють Збройні Сили України.

Фото: armyinform.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-