Нацрада оновила склад Наглядової ради НСТУ

Нацрада оновила склад Наглядової ради НСТУ

Укрінформ
Національна рада повторно увела до складу Наглядової ради АТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» переможця конференції громадських організацій у правозахисній сфері Олександра Павліченка.

Таке рішення ухвалене на засіданні регулятора 10 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Попередні повноваження Павліченка як члена Наглядової ради НСТУ завершилися 6 грудня 2021 року, однак він продовжував їх виконувати відповідно до пункту 6 статті 8 Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України». Його переобрали 25 січня на конференції громадських об’єднань та асоціацій, що діють у правозахисній сфері. Серед шести кандидатів за результатами рейтингового голосування він набрав найбільшу кількість балів – 100.

Загалом процес ротації першого складу Наглядової ради тривав у 2020 – 2021 роках. У цей період проведено 8 конференцій громадських організацій від різних суспільних сфер і на них рейтинговим голосуванням визначено представників у Наглядову раду від громадськості. Також в оновлену Наглядову раду увійшли 7 нових членів від парламенту ІХ скликання. Відповідно у лютому 2021 року оновлено склад Наглядової ради НСТУ.

Читайте також: Нацрада оштрафувала «НАШ» і проситиме суд анулювати ліцензії «Максі-ТВ» через заяви Мураєва

Як повідомлялося, до складу Наглядової ради суспільного мовника входить 16 осіб: 9 – представляють громадськість, а 7 – делеговані парламентськими фракціями і групами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-