Пацієнти із застудою чи «короною» можуть відкрити лікарняний дистанційно

Пацієнти із застудою чи «короною» можуть відкрити лікарняний дистанційно

Укрінформ
Пацієнти з COVID-19 чи ГРВІ можуть відкрити лікарняний без відвідування лікаря.

Про це на брифінгу розповів міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, передає Укрінформ.

"Пацієнти, які мають прояви грипу, гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, або гострого респіраторного захворювання, можуть відкрити електронний лікарняний без візиту до лікаря... Це значно розвантажить лікаря та дозволить іншим пацієнтам уникнути додаткових контактів із хворими на коронавірусну хворобу”, - сказав Ляшко.

Читайте також: Кузін розповів про три варіанти подальшої вакцинації від COVID-19

За його словами, у разі наявності симптомів COVID-19, грипу або гострої респіраторної інфекції пацієнт може зателефонувати до свого лікаря й отримати від нього рекомендації щодо лікування.

За результатами такої консультації лікар може сформувати медичний висновок про тимчасову непрацездатність на період до п'яти днів, який є основою для відкриття електронного лікарняного.

Читайте також: В Україні змінили тривалість лікування COVID-хворих

Якщо хвороба триватиме довше, пацієнт має звернутися до лікаря на особистий огляд для подовження строку своєї непрацездатності шляхом створення нового медичного висновку у межах свого випадку захворювання.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров’я розробило наказ № 233 «Про особливості формування медичних висновків в окремих випадках», яким унормовується можливість формування медвисновків дистанційно. Наказ уже пройшов відповідну державну реєстрацію в Міністерстві юстиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-