У березні запрацює новий сервіс Дія.Безбар’єрність – Зеленська

У березні запрацює новий сервіс Дія.Безбар’єрність – Зеленська

Укрінформ
У додатку Дія в березні з’явиться новий розділ Дія.Безбар’єрність, який спростить отримання послуг від держави для літніх людей, людей з інвалідністю та для всіх груп населення, для яких раніше держпослуги не завжди були зручними.

Про це перша леді Олена Зеленська заявила під час Diia Summit, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зовсім скоро, в березні, з’явиться ще один розділ дії – Дія.Безбар’єрність. Його готує вже потужна команда Мінцифри, ГО «Безбар'єрність» за підтримки ПРООН. Це буде не просто розділ, це буде спецпідрозділ Дії. Його покликання - спростити комунікацію із державою для літніх людей, людей з інвалідністю, для всіх груп населення, для яких раніше держпослуги не завжди були зручними, дружніми», - повідомила Зеленська.

За словами першої леді, найчастіше інформація від держави нам потрібна в часи змін у нашому житті, тому вона має бути максимально доступною і зрозумілою. Вона повідомила, що в новому розділі Дії всі громадяни зможуть дізнатися, як діяти в складних життєвих ситуація, як отримати пільги та послуги.

«Тут буде доступно викладено, як отримати пільги, послуги, документи. Тут можна буде дізнатися, як діяти в складних життєвих ситуаціях, про свої права та можливості. Ми б дуже хотіли, щоб Дія.Безбар’єрність стала містком, а в цьому випадку доречно сказати зручним пандусом між офлайн і онлайн державними послугами», - наголосила Зеленська, додавши, що у громадян стане більше свободи дій, а в країні буде менше перешкод і бар’єрів.

Читайте також: Навесні вакциновані українці віком 60+ отримають смартфон та пільговий тариф – Президент

Як повідомляв Укрінформ, на Diia Summit команда Мінцифри презентує 10 нових цифрових послуг. Серед них - зміна місця реєстрації на всю країну, послуги для пенсіонерів та водіїв, нові сповіщення в Дії, оновлений Дія.Підпис. Також буде презентовано спеціальний податковий режим для IT-індустрії Дія.City та інші цифрові проєкти й ініціативи. Участь у заході беруть Президент України Володимир Зеленський, Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, команда Дії та Мінцифри, міжнародні гості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-