На українську антарктичну станцію вирушив ще один загін сезонної експедиції

На українську антарктичну станцію вирушив ще один загін сезонної експедиції

Фото
Укрінформ
На українську антарктичну наукову станцію «Академік Вернадський» вирушив ще один загін сезонної експедиції, який складається з 11 спеціалістів: 7 вчених і 4 інженерів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національний антарктичний науковий центр у Фейсбуці.

«У команду науковців входять біолог Артем Джулай, фахівець зі зйомок антарктичної рослинності дроном Юрій Шепета, гідрохімік Олександр Яровий, метеорологиня Анастасія Чигарева, геолог Сергій Кадурін, магнітометрист Юрій Сумароков та геофізик Олександр Колосков. До команди інженерів заздалегідь долучилися зимівники майбутньої 27-ї УАЕ: дизеліст Юрій Лишенко та механік Максим Білоус, адже саме цього сезону планується замінити старі дизельні двигуни на нові, а це завдання вимагає співпраці багатьох спеціалістів», - йдеться у повідомленні.

Також у складі технічної команди працюватиме фахівець компанії «Шнейдер Електрик» Ігор Пономарьов, який має підключити шафи керування, автоматику та електроніку нових дизель-генераторів. Четвертий член інженерної групи – висококваліфікований сантехнік Андрій Кривцун. Він долучиться до робіт з повної заміни трубопроводів системи прісного та солоного водопостачання та системи опалення головної будівлі станції, які не мінялись ще з 1970-х, тобто коли станція належала Британії. Водночас будуть замінені радіатори опалення та автоматика терморегулювання.

Як зазначається, групі належить виконати великий обсяг підготовчих робіт до того, як станції дістанеться криголам «Ноосфера», адже саме на його борту в Антарктику зараз прямують необхідні матеріали.

Планується, що сезонна експедиція працюватиме на “Вернадському” упродовж кількох місяців.

Читайте також: Українські полярники показали, як пінгвіни вистрибують з води на берег

Як повідомляв Укрінформ, 28 січня криголам «Ноосфера» вирушив у перший рейс з Одеси до антарктичну станцію «Академік Вернадський». На борту, крім екіпажу шість українських дослідників Антарктики. Ще 28 вітчизняних науковців приєднаються до них у чилійському порту Пунта-Аренасу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-