Центр стратегічних комунікацій спростував фейк РФ про закритий кордон і українців призовного віку

Центр стратегічних комунікацій спростував фейк РФ про закритий кордон і українців призовного віку

Укрінформ
Заява окупаційної влади про впровадження обмежень виїзду за кордон українців призовного віку є провокацією та нагнітанням ситуації.

Як передає Укрінформ, про це Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомляє у Фейсбуці.

Подібних наказів Державна прикордонна служба не давала та не обмежувала рух українських громадян, спираючись на критерії віку чи статі. Прикордонники діють виключно в рамках діючого законодавства, ідеться в повідомленні.

Читайте також: Зеленський доручив розробити законопроєкт про скасування призову з 1 січня 2024 року

"Сьогодні російські медіа поширили заяву з посиланням на окупаційну адміністрацію, що нібито голова Прикордонслужби України видав наказ про обмеження виїзду з України військовозобов’язаних чоловіків віком від 18 до 45 років.

Але при цьому сама окупаційна влада обмежила рух людей через лінію розмежування і встановила незрозумілі обмеження для пересування людей", - наголосили у Центрі інформбезпеки та нагадали, що "такі заяви лунають не вперше: ще у 2018 році цю дезінформацію розповсюджували російські посадовці. А тепер цю естафету підхопила окупаційна адміністрація".

Читайте також: Збільшення чисельності армії і не тільки: опублікували новий указ про ЗСУ

"Що ж, у росіян і їх колаборантів в ОРДЛО криза творчого жанру, доводиться діставати старі методички", - підкреслили у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці січня міністр оборони Олексій Резніков заявив, що ​потреби в мобілізації населення в Україні наразі немає

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-