СБУ заблокувала у січні понад 120 кібератак на органи влади

СБУ заблокувала у січні понад 120 кібератак на органи влади

Інфографіка
Укрінформ
Фахівці Ситуаційного центру забезпечення кібербезпеки СБУ у січні припинили та нейтралізували 121 кібератаку на інформаційні системи органів державної влади.

Таку інформацію оприлюднив пресцентр СБУ, передає Укрінформ

Це відбулося завдяки безпосередньому аналізу понад 25 тис. критичних подій інформаційної безпеки, виявлених в поточному місяці, повідомили у спецслужбі.

Основними типами виявлених кіберзагроз (хакерських атак) були: з'єднання з командно-контрольними серверами (C&C Server); спроби отримання несанкціонованого доступу (Brute Force); атаки на вебдодатки (Web App Attack); шкідливе програмне забезпечення (Malware).

У СБУ додали, що її фахівці продовжують розслідувати кібератаку на інформаційні системи органів державної влади, що сталася в ніч на 14 січня.

Читайте також: США і далі допомагатимуть Україні з кібербезпекою - радниця Білого дому

Як повідомлялося, на базі Ситуаційного центру забезпечення кібербезпеки СБУ функціонує система управління подіями інформаційної безпеки, яка моніторить події в режимі реального часу та дозволяє аналізувати стан інформаційної безпеки. Потенційно критичні події безпосередньо обробляються аналітиками, що дає змогу оперативно виявляти, реагувати та запобігати загрозам у національному кіберпросторі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-