Військова контррозвідка СБУ торік викрила понад 30 агентів на зборі секретних даних

Військова контррозвідка СБУ торік викрила понад 30 агентів на зборі секретних даних

Інфографіка
Укрінформ
За минулий рік понад 30 ворожих агентів викриті на прихованому збиранні розвідданих, у тому числі щодо організації військового управління у Збройних силах України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ

Для отримання секретних оборонних відомостей представники російських спецслужб створювали агентурні мережі та відпрацьовували закриті канали зв’язку.

Під час проведення комплексних заходів встановлено особи 26 іноземців, причетних до підривної діяльності проти нашої держави. Наразі їм заборонено в’їзд на територію України.

За цей період у ході масштабних спецоперацій нейтралізовано 35 учасників незаконних збройних формувань ОРДЛО. Встановлено, що вони брали активну участь у бойових діях проти українських військових підрозділів на території Донецької та Луганської областей.

За матеріалами СБУ двох зловмисників засуджено до ув’язнення.

У ході слідчо-оперативних дій поблизу лінії розмежування виявлено більше сотні фактів незаконного обігу військових засобів ураження. Під час огляду вилучено понад 150 кг вибухівки, 540 реактивних протитанкових гранат, велику кількість боєприпасів, у тому числі майже 200 тис. набоїв різного калібру.

Читайте також: У Києві затримали російського агента, який збирав дані про контррозвідку

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України впродовж минулого року нейтралізувала понад 100 злочинних угруповань, частину з яких координували «злодії в законі» із Росії.

Фото: ukrmilitary.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-