Ексспівробітнику СБУ «світить» 15 років тюрми за катування полонених у в’язниці «Ізоляція»

Ексспівробітнику СБУ «світить» 15 років тюрми за катування полонених у в’язниці «Ізоляція»

Укрінформ
У Донецькій області заочно судитимуть колишнього співробітника Служби безпеки України за катування полонених у підпільній в’язниці “Ізоляція” в тимчасово окупованому Донецьку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Донецька обласна прокуратура.

Донецька обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт в порядку спеціального досудового розслідування стосовно 44-річного уродженця Докучаєвська за фактом участі у злочинній ы терористичній організації, а також порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 255, ч. 1 ст. 258-3, ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що з 2015 року колишній співробітник СБУ, обіймаючи посаду "слідчого СВ міністерства державної безпеки ДНР", під виглядом проведення досудового розслідування кримінальних проваджень, здійснює переслідування місцевих жителів за фактами нібито сприяння правоохоронним органам України.

Читайте також: Денісова: Стан здоров’я утримуваного в ОРДЛО Засипки після перенесених тортур – критичний

Також обвинувачений бере участь у так званих “слідчих діях” стосовно осіб, які незаконно утримуються в “Ізоляції”. Зокрема упродовж квітня–жовтня 2016 року поплічник бойовиків катував 40-річного жителя Донецька. Зловмисник жорстоко поводився з потерпілим, наносив чисельні удари електрострумом, одягав на голову поліетиленовий пакет, тим самим обмежуючи доступ до повітря. Крім того, псевдослідчий разом зі своїми спільниками зі складу “МДБ ДНР” обмежували чоловіка у їжі і тримали у нелюдських умовах.

Обвинувальний акт спрямовано на розгляд до Приморського районного суду Маріуполя.

Максимальне покарання за вказаними статтями – до 15 років за ґратами.

Читайте також: Окупанти майже три роки тримають у Донецькому СІЗО матір і сина Зайцевих – омбудсмен

Як повідомляв Укрінформ, 9 листопада 2021 року контррозвідники СБУ затримали у Києві колишнього коменданта в’язниці “Ізоляція” Дениса Куликовського. Наступного дня Приморський районний суд Маріуполя заарештував Куликовського на два місяці без права на заставу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-