Рада позбавила своєї премії одного з найкращих випускників України

Рада позбавила своєї премії одного з найкращих випускників України

Укрінформ
Народні депутати позбавили премії Верховної Ради за найкращий результат на зовнішньому незалежному тестуванні одного з кращих українських випускників Олексія Чикалова, через те, що він розірвав договір про навчання з українським університетом.

Як передає Укрінформ, відповідну постанову № 6524 Верховна Рада ухвалила 263-ма голосами на засіданні у вівторок.

Так, парламент у відповідь на лист Міністерства освіти і науки України вніс зміну до Постанови Верховної Ради України “Про присудження щорічної Премії Верховної Ради України найкращим учасникам зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти, за 2021 рік“ від 1 грудня 2021 року та виключив Олексія Чикалова з числа лауреатів на отримання цієї премії.

Читайте також: Тихановську висунули на Нобелівську премію миру

"Підставою для таких змін є наказ Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна від 31 серпня 2021 року № 0210-05/1439, яким Чикалова Олексія Юрійовича було відраховано з числа студентів зазначеного закладу вищої освіти за власним бажанням", - йдеться у пояснювальній записці до постанови.

Також зазначається, що Чикалов не відповідає вимозі до лауреата бути зарахованим у поточному році до закладу вищої освіти в Україні та підписати договір про навчання із закладом вищої освіти України.

Читайте також: На пробне ЗНО зареєструвалися понад 131 тисяча учасників

Як повідомлялося, парламент ухвалив постанову про присудження щорічної Премії Верховної Ради України найкращим учасникам зовнішнього незалежного оцінювання. Відповідне рішення Верховна Рада ухвалила 1 грудня 2021 року. Згідно з документом, 30 найкращим учасникам ЗНО присуджуються премії Верховної Ради у розмірі 100 тис. грн кожна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-