Українець Сінченко оголосив голодування в СІЗО окупованого Донецька

Українець Сінченко оголосив голодування в СІЗО окупованого Донецька

Укрінформ
Український патріот Григорій Сінченко, якого незаконно утримують у СІЗО окупованого Донецька, оголосив голодування. 

Про це кореспонденту Укрінформу телефоном повідомила мати Григорія Тетяна Гулевська.

За її словами, причина такого вчинку Григорія невідома. Окупанти, які тримають українця "на підвалі", рідним нічого не пояснюють.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці минулого року Уповноважений ВРУ з прав людини Людмила Денісова заявила, що стан Сінченка, який уже втретє перебуває у полоні окупантів на Донеччині, є критичним. Вона уточнила, що жорстокі тортури окупантів довели Сінченка до спроби самогубства. “Перебуваючи у повному відчаї, Григорій власною кров’ю написав на стінах камери СІЗО №5 ім'я ката – Стас Кошовий”, - зазначила український омбудсман.

Читайте також: У Росії та ОРДЛО незаконно утримують 444 українців - Денісова

Григорій Сінченко з дитинства має інвалідність через захворювання хребта. Вперше окупанти затримали його в Донецьку 2016 р., коли він приїхав туди, щоб відновити медичні документи. В СІЗО його жорстоко катували, зокрема пошкодивши легені, що надалі спровокувало туберкульоз. У грудні 2017 р. Сінченка було звільнено під час "великого обміну", але через деякий час він повернувся на окуповану територію, щоб помститися. У жовтні 2019 р. його схопили. Він утік із СІЗО наприкінці травня 2020 р., але за місяць знову був затриманий.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-