Справу щодо катастрофи Ан-26 розглядатиме Чугуївський міський суд Харківщини

Справу щодо катастрофи Ан-26 розглядатиме Чугуївський міський суд Харківщини

Укрінформ
Кримінальне провадження щодо авіакатастрофи Ан-26 біля м. Чугуєва розглядатиме Чугуївський міський суд Харківської області.

Про це інформує пресслужба Верховного Суду, передає Укрінформ.

Як зазначається, 31 січня колегія суддів Другої судової палати Касаційного кримінального суду розглянула клопотання захисника одного з обвинувачених у кримінальному провадженні щодо катастрофи літака АН-26, внаслідок якої загинуло 26 осіб.

Захисник просив направити це кримінальне провадження, внесене до ЄРДР за фактом порушення правил польотів або підготовки до них (ст. 416 КК України) та недбалого ставлення до військової служби (ч. 3 ст. 425 КК України), з Чугуївського міського суду Харківської області до Вінницького міського суду Вінницької області.

Читайте також: Судове засідання у справі про катастрофу Ан-26 на Харківщині тривало п'ять хвилин

Він мотивував своє клопотання тим, що злочин, у якому обвинувачується його підзахисний (недбале ставлення до військової служби), був вчинений у приміщенні командування Повітряних Сил ЗСУ у м. Вінниці.

Прокурор та потерпілі в кримінальному провадженні були проти задоволення клопотання захисника, вважаючи, що кримінальне провадження має розглядатися за місцем, де сталася авіакатастрофа.

“Колегія суддів ККС ВС залишила клопотання захисника без задоволення. Тому розгляд кримінального провадження продовжуватиметься в Чугуївському міському суді Харківської області”, - інформують у суді.

Читайте також: Катастрофа Ан-26 під Чугуєвом: справу проти шести обвинувачуваних передали до суду

Як повідомляв Укрінформ, 25 вересня 2020 року при заході на посадку на аеродром у м. Чугуїв на Харківщині розбився літак Ан-26Ш Повітряних сил ЗСУ. На борту перебували 27 осіб: 7 членів екіпажу та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил ім. Кожедуба. На місці катастрофи загинули 25 осіб, один курсант помер у лікарні від опіків, ще один курсант вижив.

За даними Генпрокуратури, колишній командувач Повітряних сил Збройних сил України, командир військової частини А4104 і два його заступники, керівник польотами на аеродромі «Чугуїв» та на той час виконувач обов’язків начальника Харківського національного університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба не забезпечили безпеку польотів на ввірених їм напрямах. Крім того, вони порушили правила підготовки та проведення польотів. Шістьом колишнім військовим посадовцям оголосили підозри за ст. 416, ч. 3 ст. 425 ККУ (порушення правил підготовки та проведення польотів і недбале ставлення до військової служби).

15 січня 2022 року обвинувальний акт стосовно шістьох колишніх військових посадовців направили до Чугуївського міського суду Харківської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-