Судове засідання у справі про катастрофу Ан-26 на Харківщині тривало п'ять хвилин

Судове засідання у справі про катастрофу Ан-26 на Харківщині тривало п'ять хвилин

Фото
Укрінформ
Чугуївський міський суд Харківської області відклав слухання у справі про катастрофу літака Ан-26, що сталася у вересні 2020 року. Засідання суду тривало 5 хвилин.

Про це повідомляє Depo.Харків, передає Укрінформ.

“Судове слухання у підготовчому засіданні тривало близько 5 хвилин. Суддя Оксана Золотоверха не повідомила дату наступного засідання”, - йдеться у публікації.

Як зазначається, суддя заслухала клопотання про перенесення слухання в зв’язку з відсутністю адвокатів обвинуваченого Олександра Турінського, повідомила про заявлення низки клопотань представників ЗМІ про висвітлення процесу в прямому ефірі, а також про наявність кількох клопотань про визнання родичів загиблих потерпілими у цьому провадженні.

Читайте також: Катастрофа Ан-26 під Чугуєвом: справу проти шести обвинувачуваних передали до суду

Золотоверха також повідомила, що слухання кримінального провадження має відбуватися за участю колегії суддів. Однак на цьому засіданні присутня лише вона. З огляду на це слухання переноситься, дата наступного засідання буде повідомлена додатково, після погодження з іншими двома суддями колегії, які будуть визначені за результатами електронного розподілу справ.

Суддя додала, що клопотання про висвітлення процесу і про визнання родичів загиблих потерпілими будуть розглядатися на наступному засіданні, яке проводитиметься колегією Чугуївського міського суду у повному складі.

Читайте також: Курсант, який єдиний вижив після авіакатастрофи під Чугуєвим, отримав житло

Ряд потерпілих висловили невдоволення з приводу цього рішення.

Перед початком засідання з огляду на переповненість судової зали було вирішено перемістити журналістів до іншої зали, де представники медіа мали змогу спостерігати за процесом у режимі відеоконференції.

Як повідомляв Укрінформ, 25 вересня 2020 року при заході на посадку на аеродром у м. Чугуїв на Харківщині розбився літак Ан-26Ш Повітряних сил ЗСУ. На борту перебували 27 осіб: 7 членів екіпажу та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил ім. Кожедуба. На місці катастрофи загинули 25 осіб, один курсант помер у лікарні від опіків. Вижив один курсант.

Читайте також: На Харківщині вшанували пам’ять загиблих у катастрофі Ан-26

За даними Генпрокуратури, колишні командувач Повітряних сил ЗСУ, командир військової частини А4104 і два його заступники, керівник польотами на аеродромі «Чугуїв» та на той час виконувач обов’язків начальника Харківського національного університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба не забезпечили безпеку польотів на ввірених їм напрямах. Крім того, вони порушили правила підготовки та проведення польотів. Шістьом колишнім військовим посадовцям оголосили підозри за ст. 416, ч. 3 ст. 425 ККУ (порушення правил підготовки та проведення польотів і недбале ставлення до військової служби).

15 січня 2022 року обвинувальний акт стосовно шістьох колишніх військових посадовців направили до Чугуївського міського суду.

Фото: Depo.Харків

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-