Курсант, який єдиний вижив після авіакатастрофи під Чугуєвим, отримав житло

Курсант, який єдиний вижив після авіакатастрофи під Чугуєвим, отримав житло

Укрінформ
Курсант Харківського національного університету Повітряних сил В’ячеслав Золочевський, який єдиний вижив після авіакатастрофи Ан-26 під Чугуєвим Харківської області, отримав житло.

Про це у Телеграмі поінформувала Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, передає Укрінформ.

“Вітаю надання житла курсанту Харківського національного університету Повітряних сил В’ячеславу Золочевському, який вижив в авіакатастрофі під Чугуєвом 25 вересня 2020 року”, - уточнила український омбудсман.

За її даними, донедавна Золочевський проживав із мамою та братом на зйомній квартирі та звертався 29 квітня 2021 року до мера Харкова щодо необхідності поліпшення житлових умов.

Але, як зазначила Денісова, їй стало відомо із моніторингу ЗМІ, до листопада 2021 року відповідь на порушені під час зустрічі (особистого прийому) питання Золочевському не було надано.

Тому, керуючись статтями 17, 22 Закону “Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини” та статтями 6, 11 Закону “Про національну безпеку України” Денісова зверталася до Харківського міського голови Ігоря Терехова з проханням поінформувати про стан розгляду порушеного Золочевським питання щодо поліпшення його житлових умов та сприяти у вирішенні квартирного питання курсанта та членів його сім’ї.

“Як стало відомо з щойно отриманої відповіді Харківської міської ради, на підставі рішення виконавчого комітету Ради від 3 грудня 2021 року, В’ячеславу Золочевському надано двокімнатну ізольовану квартиру, оформлено та видано ордер на заселення та надіслано відповідь заявнику”, - поінформувала Денісова.

Український омбудсман наголосила, що питання додержання права військовослужбовців на житло перебуває на її контролі.

Сам Золочевський 22 листопада у Інстаграмі звернувся до Президента Володимира Зеленського за допомогою у отриманні житла.

У своєму дописі курсант уточнив, що 29 квітня 2021 року він звернувся до Харківської міськради, і на зустрічі міський голова пообіцяв йому зв’язатися з ним наступного дня.

“З того моменту пройшло вже близько пів року і дзвінка так і не було. Наразі я мешкаю з матір’ю та братом у орендованій квартирі”, - поінформував тоді Золочевський.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 25 вересня 2020 року при заході на посадку на аеродром у м. Чугуїв на Харківщині розбився літак Ан-26 Повітряних сил ЗСУ. На борту перебували 27 осіб: 7 членів екіпажу та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил. На місці катастрофи загинули 25 осіб, один курсант помер у лікарні від опіків, ще один курсант вижив.

Фото: Телеграм Людмили Денісової

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-