Олена Зеленська і Мінцифри презентували освітній серіал «Держава без бар’єрів»

Олена Зеленська і Мінцифри презентували освітній серіал «Держава без бар’єрів»

Відео
Укрінформ
Перша леді Олена Зеленська і Міністерство цифрової трансформації презентували освітній серіал «Держава без бар’єрів».

Як передає Укрінформ, про це Зеленська повідомила у Фейсбуці.

«Держслужбовець, а не бюрократ. Посадовець, якому не байдуже. Який розмовляє зрозумілою мовою, спілкується тактовно й людяно. Недосяжний ідеал? Зовсім ні, цього можна й треба навчитися. І ми починаємо вчити», - заявила перша леді.

Зеленська зазначила, що з її ініціативи на порталі «Дія.Цифрова освіта» (Міністерство цифрової трансформації) виходить новий освітній курс «Держава без бар’єрів», створений спеціально для фахівців публічної служби.

Читайте також: Зеленська розповіла, що вдалося зробити зі створення безбарєрності в Україні

За її словами, цей курс про те, як держслужбовцям розуміти й враховувати потреби різних громадян: людей з інвалідністю, літніх, батьків з маленькими дітьми, як правильно спілкуватися в кожному випадку, як роз’яснити, допомогти, як чути й доносити свою думку, як передусім бачити людину.

«Усе це й називається «безбар’єрність», адже усунення безлічі обмежень і проблем починається саме з правильного спілкування та уважного ставлення. За планами Національного агентства України з питань державної служби наш освітній серіал «Держава без бар’єрів» стане частиною програм із підвищення кваліфікації для всіх українських держслужбовців», - заявила Зеленська.

Перша леді впевнена, якщо кожен його перегляне та засвоїть принципи доступності, повагу до людського розмаїття, стане більш відкритим і уважним, покращаться не лише державні послуги, а кращою стане вся держава.

Читайте також: Зеленська пояснила мету безбарєрності

Як повідомляв Укрінформ, у квітні 2021 року уряд ухвалив Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору на період до 2030 року та згодом затвердив план заходів з її реалізації.

21 січня у Києві презентували інформаційний «Довідник безбар’єрності», що допоможе підвищити обізнаність у питаннях безбар’єрності, різноманіття та інклюзії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-