Акція ФОПів під Радою: поліція відкрила справу через інцидент з журналістами

Акція ФОПів під Радою: поліція відкрила справу через інцидент з журналістами

Укрінформ
Поліція відкрила третє кримінальне провадження після того, як учасники акції руху «SaveФОП» провели акцію під будівлею парламенту у вівторок.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

У міністерстві нагадали, що 25 січня за фактами подій біля ВРУ слідчі поліції розпочали кримінальні провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) і ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

«Окрім того, ввечері до поліції надійшло повідомлення про те, що на території Маріїнського парку учасники акції оточили знімальну групу центрального телеканалу, штовхали журналістку, виривали мікрофон і перешкоджали проведенню прямого ефіру. За цим фактом відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста) ККУ», - зазначається у повідомленні.

Також у МВС нагадали, що в результаті порушення громадського порядку до управління поліції у вівторок було доставлено 63 учасників акції, 38 із яких є фізичними особами-підприємцями, ще п’ятеро – були ФОПами, однак припинили діяльність, інші особи не є підприємцями. Поліцейські встановили їх анкетні дані і відпустили.

Під час розслідування діям цих осіб буде надана правова оцінка, а відтак вони нестимуть адміністративну або кримінальну відповідальність.

Окремо у відомстві поінформували, що у результаті сутички у вівторок 18 поліцейських отримали тілесні ушкодження, у тому числі переломи, закриті черепно-мозкові травми та хімічні опіки очей.

«Також зі служби 103 надійшло три повідомлення про звернення із тілесними ушкодженнями трьох учасників акції. За інформацією лікарів, в однієї жінки, яка перебувала в натовпі мітингувальників, діагностовано перелом передпліччя і трьох ребер», - йдеться у повідомленні.

Також у МВС уточнили, що раніше у сомережах була опублікована інформація про те, що одного учасника акції вбили і вивезли в невідомому напрямку.

«Ця інформація не відповідає дійсності і спростована після перегляду камер відеонагляду. Чоловіку, який втратив свідомість, представники поліції та Національної гвардії надали першу медичну допомогу, після чого він із товаришем самостійно залишив місце проведення акції», - зазначається у повідомленні.

Читайте також: У сутичках під Радою постраждали троє ФОПів та 18 силовиків - поліція

Як повідомляв Укрінформ, 25 січня 2022 року під будівлею українського парламенту розпочалася акція руху «SaveФОП» під назвою «Влада, приймай, або йди геть!», учасники якої протестували проти тотальної фіскалізації.

Мітингувальники, серед іншого, закликали депутатів ВР ухвалити законопроєкти № 5866 (про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо створення умов для розвитку фізичних осіб-підприємців та підвищення прозорості їхньої діяльності), та 5866-1 (про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо спрощення ведення господарської діяльності, підвищення її прозорості та створення умов для розвитку малого бізнесу).

У Києві правоохоронці відкрили два кримінальних провадження за фактом сутичок під час акції руху "SaveФОП" біля Верховної Ради.

Акції підприємців тривають з минулого року. Зокрема, раніше вони вимагали надати їм можливість працювати в умовах карантину.

Рух «#SaveФОП» — український громадський рух, учасники якого виступають за зменшення фінансового навантаження на малий та середній бізнес шляхом продовження для приватних підприємців спрощеної системи оподаткування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-