Всі надбавки медикам будуть виплачені в кінці розрахункового місяця - Ляшко

Всі надбавки медикам будуть виплачені в кінці розрахункового місяця - Ляшко

Укрінформ
Медичні працівники, які отримали в січні стандартний аванс, отримають всі необхідні надбавки в кінці місяця разом із заробітною платою.

Про це на брифінгу, який транслювався у Фейсбук, сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, передає кореспондент Укрінформу

"Сьогодні наша головна мета, аби кожен медичний працівник у кожному куточку країни вже за січень місяць отримав гарантовану урядом ринкову заробітну плату. Одразу хочу заспокоїти медиків, які цього місяця отримали стандартні аванси без підвищення. Всі нарахування та надбавки будуть виплачені у кінці розрахункового місяця разом із заробітною платою", - сказав Ляшко.

Читайте також: У МОЗ пояснили, яким наслідкам COVID-19 допомагає запобігти бустерна доза

За його словами, підвищена зарплата медпрацівникам - це тільки базовий рівень. 

"Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, якою встановив базову заробітну плату для медичних працівників на рівні - 13 500 гривень для медичної сестри та 20 тисяч - для лікаря. Це лише базовий рівень заробітної плати. І в кожному конкретному закладі керівники відповідно до колективного договору можуть і мають платити вищі заробітні плати. Сьогодні роль керівника медзакладу суттєво змінилася. Лікарня стала підприємством, яке заробляє кошти і розпоряджається ними", - сказав Ляшко.

Він наголосив, що успішна діяльність медичного закладу і, відповідно, рівень заробітних плат, залежить в тому числі і від місцевої влади.

Як повідомляв Укрінформ, 12 січня 2022 року Кабінет Міністрів ухвалив постанову №2, згідно з якою розмір нарахованої зарплати медпрацівникам закладів охорони здоров’я державної або комунальної форми власності установлюється не менше 20 000 гривень лікарям та на рівні не менше 13 500 гривень для посад молодших спеціалістів з медичною освітою. Постанова застосовується з 1 січня 2022 року.

Читайте також: Реакція на вакцину є ознакою, що формується імунітет – Кузін

Як повідомив очільник МОЗ, держава дофінансує лікарні, які неспроможні виплачувати медпрацівникам підвищену зарплату. Це відбуватиметься за окремим пакетом НСЗУ, який видаватиметься на пів року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-