В Україні зареєстрували ще один випадок поліомієліту

В Україні зареєстрували ще один випадок поліомієліту

Укрінформ
Україна отримала підтвердження від Регіональної референс-лабораторії ВООЗ у Гельсінкі про випадок поліомієліту у дитини з Закарпаття.

Про це на пресконференції в Укрінформі сказав заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

“Спалах, який було оголошено на рівні країни в 2021 році, не вщухає і продовжується. Сьогодні ми отримали європейської лабораторії в Гельсінкі лабораторне підтвердження ще одного випадку поліовірусу у дитини також із Закарпатської області, яка тимчасово перебувала в Львівській області. Епідеміологічне розслідування буде продовжуватися, МОЗ, кожна область зараз застосовують максимальні заходи, щоб подолати цей спалах поліомієліту”, - сказав Кузін.

За його словами, причини спалаху — низький рівень охоплення вакцинацією від поліомієліту дітей до 6 років.

Читайте також: До 14 років дитина має отримати шість щеплень проти поліомієліту – МОЗ

“На 1 листопада 73,3% дітей отримали щеплення проти поліомієліту в той час, як за рекомендаціями ВООЗ такий показник має сягати принаймні 95%”, - сказав урядовець.

Кузін нагадав, що восени 2021 року у 20 дітей з Рівненської та Закарпатської областей було виявлено поліовірус. Тоді 17-місячна дитина отримала параліч кінцівки і після того лабораторних досліджень цей випадок підтверджений як поліомієліт.

Як повідомлялося, згідно з Національним календарем щеплень, діти мають отримати 6 щеплень проти поліомієліту до 14 років - в 2, 4, 6 та 18 місяців, а також в 6 років та в 14 років, перші два щеплення проводяться інактивованою поліомієлітною вакциною, інші чотири - оральною поліомієлітною вакциною.

Читайте також: На Закарпатті лікують 12-річну дівчинку, у якої поліомієліт викликав частковий параліч

За даними міністерства, один з 200 інфікованих вірусом поліомієліту отримує параліч на все життя. 5–10% тих, кого паралізувало внаслідок поліомієліту, помирають через те, що параліч уразив саме дихальні м’язи. Найбільш вразливі до цього захворювання – діти віком до п’яти років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-