Lufthansa перенесла виліт рейсу Київ-Франкфурт більш як на п'ять годин

Lufthansa перенесла виліт рейсу Київ-Франкфурт більш як на п'ять годин

Укрінформ
Німецька авіакомпанія Lufthansa перенесла виліт сьогоднішнього ранкового рейсу Київ–Франкфурт більш як на п’ять годин. У Lufthansa причину перенесення рейсів на Київ пояснюють "оптимізацією графіку руху".

Як передає кореспондент Укрінформу, рейс LH 1493 мав вилетіти 24 січня о 6:00 з аеропорту "Бориспіль". Проте увечері 23 січня на онлайн-табло час вильоту було змінено на 12:20. В довідці аеропорту "Бориспіль" сказали, що компанія скасувала вечірній рейс, і він прибуде в понеділок вранці, відповідно, наступний виліт перенесено. На запитання, о котрій буде реєстрація, в довідці сказали, що вони не володіють такою інформацією, і це питання до Lufthansa.

Вночі інформація на табло оновилася: виліт рейсу LH 1493 має відбутися об 11:15.

Читайте також: В аеропортах Києва з серпня виявили понад 800 підробних COVID-сертифікатів

Водночас о 10:26 на табло в аеропорту з'явилася інформація , що рейс "затримується". Об 11:00 статус рейсу змінився на "очікується".

Тепер виліт планується об 11:30, пасажирів з дітьми запросили пройти на посадку.

Водночас в авіакомпанії Lufthansa підтвердили DW перенесення деяких рейсів на Київ у зв'язку з оптимізацією графіку руху.

В Lufthansa підтвердили акутальне перенесення часу деяких рейсів на Київ таким чином, щоб екіпажі не ночували в Києві, а відразу повертались на бази. Ухвалення цього рішення в пресслужбі авіакомпанії пояснили оптимізацією графіку руху і наголосили, що Lufthansa, як і раніше, нині виконуватиме три рейси на день до Києва: два з Франкфурта-на-Майні і один з Мюнхена.

Читайте також: Lufthansa оголосила про перехід на «гендерний нейтралітет»

Раніше у цей день українські ЗМІ з посиланням на ексдепутатку Верховної Ради Вікторію Войціцьку повідомили, що рейси до Німеччини переносять таким чином, щоб екіпаж не залишався ночувати в Києві у зв'язку можливим вторгненням Росії. Сама депутатка в своєму пості писала, що авіакомпанія пояснює перенесення рейсів "політичною ситуацією" в Україні.

Любов Цибульська, екскерівниця Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, яка летіла рейсом з Мюнхена до Києва, що теж був затриманий, підтвердила в коментарі "Європейській правді", що представники авіакомпанії називали причиною перенесення рейсу саме політичну ситуацію. За її словами, таке пояснення надали на стійці під час реєстрації, а потім озвучили і в салоні літака.

"Не дозволяємо своїм екіпажам залишатися на ніч через політичну ситуацію в Україні", – процитувала Цибульська пояснення працівників авіакомпанії.

Водночас, за словами Цибульської, ночівлю в готелі компанія оплатила.

Як повідомлялося, раніше з’явилася інформація про рішення Державного департаменту США розпочати вивезення з України родин американських дипломатів.

Пізніше стало відомо, що Велика Британія відкликає частину співробітників посольства в Україні та членів їхніх родин на тлі побоювань вторгнення Росії в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-